Buikspieroefeningen

Over buikspieren

Rechte buikspieren

De rechte buikspieren zijn de spieren die het meest zichtbaar zijn en ook wel de “six-pack” worden genoemd. Ze lopen van uw ribbenkast tot aan uw bekken en zijn verantwoordelijk voor het buigen van uw romp en het naar voren brengen van uw bekken.

Schuine buikspieren

De schuine buikspieren bevinden zich aan de zijkanten van uw buik en helpen bij het draaien van uw torso en het naar links of rechts buigen van uw lichaam. Ze zijn belangrijk voor het ondersteunen van uw rug en het stabiliseren van uw bekken.

Transversale buikspieren

De transversale buikspieren bevinden zich dieper in uw buik dan de rechte en schuine buikspieren. Ze zijn belangrijk voor het stabiliseren van uw bekken en het beschermen van uw ruggengraat. Ze spelen ook een belangrijke rol bij het ademhalen.

Rechte buikspieren

Crunches

Ga op je rug liggen met je knieën gebogen en je voeten plat op de vloer. Plaats je handen achter je hoofd en til je schouders van de grond terwijl je je buikspieren aanspant. Houd deze positie een paar seconden vast en laat dan langzaam terugzakken naar de grond. Herhaal dit voor een aantal herhalingen.

Planken

Begin in een push-up positie, maar in plaats van je armen te buigen, houd je jezelf recht met je armen gestrekt. Span je buikspieren aan en houd deze positie zo lang mogelijk vast. Houd je rug recht en laat je heupen niet te veel zakken.

Reverse crunches

Ga op je rug liggen met je handen naast je lichaam en je benen gebogen. Breng je knieën omhoog naar je borst, terwijl je je heupen van de grond tilt. Span je buikspieren aan en houd deze positie een paar seconden vast voordat je terugkeert naar de startpositie.

Russian twist

Ga op je rug zitten met je knieën gebogen en je voeten plat op de grond. Leun licht achterover en til je voeten van de grond. Houd een gewicht of bal vast en draai je torso naar links en rechts terwijl je je buikspieren aanspant. Herhaal dit voor een aantal herhalingen.

Bicycle crunches

Ga op je rug liggen met je handen achter je hoofd en je knieën gebogen. Breng je linkerelleboog naar je rechterknie terwijl je je linkerbeen recht naar voren strekt. Herhaal dit met je rechterelleboog en linkerbeen. Blijf deze beweging afwisselen terwijl je je buikspieren aanspant.

Side plank

Begin in een plankpositie met gestrekte armen. Draai je lichaam naar de zijkant en steun op je onderarm en de zijkant van je voet. Houd deze positie zo lang mogelijk vast terwijl je je schuine buikspieren aanspant. Doe dit aan beide kanten.

Schuine buikspieren

Transversale 

buikspieren

Vacuum oefening

Ga op je rug liggen met je knieën gebogen en je voeten plat op de grond. Adem diep in en adem dan langzaam uit terwijl je je buikspieren zo ver mogelijk naar binnen trekt, alsof je je navel naar je ruggengraat trekt. Houd deze positie zo lang mogelijk vast en herhaal dit voor een aantal herhalingen.

Plank met een knie- of beenlift

Begin in een plankpositie met gestrekte armen. Trek je knie of been naar je borst terwijl je je buikspieren aanspant. Houd deze positie even vast en keer dan terug naar de startpositie. Herhaal dit voor een aantal herhalingen.

Side plank met een heupdip

Begin in een zijwaartse plankpositie met gestrekte arm. Laat je heupen naar beneden zakken en houd deze positie even vast terwijl je je buikspieren aanspant. Keer terug naar de startpositie en herhaal dit voor een aantal herhalingen. Wissel daarna van kant.

No Pain, No Gain

Real Work.
  Real Results.

De sleutel tot succes

Inspirerende verhalen

Ellen was altijd al slank, maar ze voelde zich niet fit. Ze besloot om regelmatig buikspieroefeningen te doen en zag al snel resultaat. Haar buikspieren werden strakker en haar algehele lichaamskracht verbeterde. Nu voelt ze zich sterker en fitter dan ooit tevoren en is ze veel zelfverzekerder.

Ellen

Mike was altijd al een fanatieke sporter, maar zijn buikspieren waren nooit zo goed ontwikkeld als hij had gewild. Hij besloot om zich te concentreren op het doen van buikspieroefeningen en maakte er een vast onderdeel van zijn trainingsschema van. Na een paar maanden trainen, begon hij de resultaten te zien en zijn buikspieren werden veel meer gedefinieerd. Nu heeft hij een strakke, afgetrainde buik en voelt hij zich sterker en fitter dan ooit tevoren.

Mike

Sophia had na haar zwangerschap moeite om haar oude figuur terug te krijgen. Ze begon met het doen van buikspieroefeningen en merkte dat haar buikspieren langzaam maar zeker strakker werden. Na een paar maanden trainen, was haar buik weer plat en strak en voelde ze zich veel zelfverzekerder. Ze heeft haar buikspieroefeningen blijven doen en heeft nu een lichaam waar ze trots op is.

Sophia